Κοινωφελή Εργασία σε δήμους: Οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Οι άνεργοι, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία για την κατάρτιση του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, και ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό), την ειδική «ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΕ 34 ΔΗΜΟΥΣ (ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ) ΘΥΛΑΚΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ, ΓΙΑ 6.339 ΘΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ», η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) και να επιλέξουν μία (1) μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα και μέχρι τρεις (3) Επιβλέποντες Φορείς.

Δειτε εδω δημουςπως κατανέμονται οι θέσεις ανά δημο

ΠΡΟΣΟΧΗ:

1)   Υποβολή αίτησης με τρόπο διαφορετικό από αυτόν, που ορίζεται ρητά στην παρούσα πρόσκληση συνεπάγεται τον αποκλεισμό του ανέργου από τη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων και, κατά συνέπεια, από τη διαδικασία τοποθετήσεων, που υλοποιείται βάσει αυτού.

2)  Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις των ενδιαφερομένων δεν υποβάλλονται μέσω των Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του Οργανισμού.

3)  Στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2) προσέρχονται, μέχρι την ημερομηνία λήξης της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων (13/10/2016) προκειμένου να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μόνο α) όσοι δυνητικά ωφελούμενοι αναφέρονται στην παράγραφο 8.2.1, οι οποίοι είναι οι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, β) όσοι άνεργοι ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί ως κοινοί άνεργοι στο γενικό μητρώο του Οργανισμού και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό μητρώο ΑμεΑ του Οργανισμού, και γ) οι εγγεγραμμένοι άνεργοι γονείς εξαρτωμένων τέκνων ΑμεΑ.

Τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) χρειάζεται να προσκομίσουν Γνωμάτευση ΚΕΠΑ του Ν. 3863/15.07.2010 (ΦΕΚ 115/τ.Α’/15.07.2010) σε ισχύ, με την οποία να πιστοποιείται το ποσοστό αναπηρίας, το οποίο θα πρέπει να είναι 50% και άνω. Δεν γίνεται δεκτή Απόφαση στην οποία αναφέρεται, ότι το Άτομο με Αναπηρία είναι ανίκανο για κάθε βιοποριστική εργασία.

Η ηλεκτρονική αίτηση υποβάλλεται μέσα στην προθεσμία που ορίζεται ρητά στην παρούσα πρόσκληση, και συγκεκριμένα από 03/10/2016 και ώρα 10η πρωϊνή έως και 13/10/2016 και ώρα 12η μεσημβρινή. Το εμπρόθεσμο της ηλεκτρονικής αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία και την ώρα της ηλεκτρονικής αποστολής της στον Ο.Α.Ε.Δ. Μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων.

Δείτε την προκήρυξη στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Κατεβάστε εδω το Προσοντολόγιο για όλες τος ειδικότητες.

Η ηλεκτρονική αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ν.1599/1986 όσον αφορά στα στοιχεία, που περιλαμβάνονται και αναφέρονται σε αυτήν. Η ανακρίβεια των στοιχείων, που δηλώνονται από τον άνεργο στην ηλεκτρονική αίτηση επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Σε κάθε περίπτωση ο υποψήφιος φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την ακρίβεια και την ορθότητα των δηλούμενων μηνών ανεργίας. Η ανακρίβεια των δηλουμένων επιφέρει τον αποκλεισμό του ανέργου και σε περίπτωση τοποθέτησης, αυτή ανακαλείται.

Ο άνεργος φέρει την ευθύνη της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής του αίτησης. Ειδικότερα, υποχρεούται να συμπληρώσει με ακρίβεια τα οικεία πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης με τα στοιχεία, που ορίζονται στην παρούσα πρόσκληση και αντιστοιχούν σε προσωπικά στοιχεία, κριτήρια κατάταξης, ειδικότητα τοποθέτησης και προτίμηση φορέα.

Οι άνεργοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία (1) ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής και να επιλέξουν μία (1) μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα και μέχρι τρεις (3) Επιβλέποντες Φορείς, ως πιστοποιημένοι χρήστες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της διαδικτυακής πύλης του Ο.Α.Ε.Δ., εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτή (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

Ο άνεργος συμπληρώνει υποχρεωτικά τα παρακάτω πεδία:

  1. ΑΦΜ και ΑΜΚΑ του/της συζύγου για τους έγγαμους υποψήφιους
  2. αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας, επιλέγοντας την τιμή «ΝΑΙ ή ΟΧΙ»
  3.  πτυχιούχος άνεργος ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα,
  4. ΑΜΚΑ και στοιχεία ανήλικων τέκνων και εξαρτώμενων τέκνων ΑΜΕΑ
  5. είμαι εγγεγραμμένος άνεργος της κατηγορίας ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, επιλέγοντας την τιμή «ΝΑΙ ή ΟΧΙ»
  6. είμαι γονέας εξαρτώμενου τέκνου ΑμεΑ (ανηλίκου ή ενηλίκου) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, επιλέγοντας την τιμή «ΝΑΙ ή ΟΧΙ».

Η συμπλήρωση του ΑΜΚΑ του/της συζύγου είναι απαραίτητη για τη διασταύρωση των εξαρτώμενων και των ανήλικων τέκνων, ενώ η συμπλήρωση του ΑΦΜ του/της συζύγου είναι απαραίτητη ακόμη και στην περίπτωση που εργάζεται, για τη διασταύρωση του οικογενειακού εισοδήματος και για τη διακρίβωση του κριτηρίου επιλογής 1.

Στην ενότητα «Επιλογή Ειδικότητας» επιλέγει μία (1) μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στη σγετική λίστα, και μέχρι τρεις (3 ) Επιβλέποντες Φορείς.

Επίσης στην ενότητα «Στοιχεία Επικοινωνίας», δηλώνει υποχρεωτικά τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εφόσον υπάρχει.

Τα κριτήρια επιλογής (κατηγορίες ανέργων) και κατάταξης, καθώς και ο τρόπος μοριοδότησης περιγράφονται αναλυτικά στα Κεφάλαια 5 και 7 της παρούσας Πρόσκλησης.

Διόρθωση ή τροποποίηση ή συμπλήρωση των ηλεκτρονικών αιτήσεων, συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων στοιχείων – δικαιολογητικών, έστω και συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών, επιτρέπεται με νέες ηλεκτρονικές αιτήσεις, οι οποίες υποβάλλονται σε αντικατάσταση των προηγουμένων ηλεκτρονικών αιτήσεων που ακυρώνονται, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, και ειδικότερα έως και τις 13/10/2016 και ώρα 12η μεσημβρινή.

Όταν ο άνεργος υποβάλλει την ηλεκτρονική του αίτηση, αναγράφονται σε αυτήν ο αριθμός πρωτοκόλλου της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής (Κωδικός Αριθμός ηλεκτρονικής αίτησης), καθώς και η ημερομηνία της ηλεκτρονικής αίτησης.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι δύνανται:

  1. να εκτυπώσουν την ηλεκτρονική αίτηση τους
  2. να σημειώσουν τον αριθμό πρωτοκόλλου της ηλεκτρονικής αίτησης (Κωδικός Αριθμός ηλεκτρονικής αίτησης), προκειμένου να αναζητήσουν τη σειρά κατάταξης τους στους Πίνακες Κατάταξης Ανέργων ή τον λόγο αποκλεισμού τους από τον Πίνακα Αποκλειομένων, όταν οι Πίνακες αυτοί αναρτηθούν
  3. με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό) στο ΟΠΣ να αναζητήσουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτησή τους στο ανωτέρω πρόγραμμα.

Επισημαίνεται ότι δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης έχουν και όσοι ήταν ωφελούμενοι και σε προηγούμενα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα, που είχαν προκηρυχθεί τόσο από τον ΟΑΕΔ στις Δημόσιες Προσκλήσεις Νο 2, 4, και 5/2015 (γ’ φάση υλοποίησης προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα) σύμφωνα με την αριθμ. 431879/ οικ.3.1604 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1656/Β/6-8-2015) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και τις Δημόσιες Προσκλήσεις Νο 4, 5, 6 και 7/2013 (β’ φάση υλοποίησης προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα) σύμφωνα με την με αριθμ. 3.24641/οικ.3.1574 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2091/Β/27-08-2013), όσο και από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. ΑΝ.Α.Δ., σύμφωνα με την με αριθμ. 1.5131/οικ.3.949/14-04-2011 ΚΥΑ (ΦΕΚ 613/Β/15-04-2011) (α’ φάση υλοποίησης προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα).

Όσοι είναι επιτυχόντες (ωφελούμενοι) στην παρούσα Δημόσια Πρόσκληση αποκλείονται από τους Οριστικούς Πίνακες ή και τους Προσωρινούς Πίνακες επόμενων Δημόσιων Προσκλήσεων Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα έτους 2016.

Επισημαίνεται ότι δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης όσοι είναι επιτυχόντες (ωφελούμενοι) στους Οριστικούς Πίνακες των Δημόσιων Προσκλήσεων Νο3, 4/2016, 6/2016 και 7/2016.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Στις περιπτώσεις, που οι δυνητικά ωφελούμενοι συμμετέχουν ως άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, προσκομίζουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, συνοδευόμενο από οποιοδήποτε άλλο σχετικό παραστατικό, όπως πρόσφατο εκκαθαριστικό ΔΟΥ, διαζευκτήριο, ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης γονικής μέριμνας, επιμέλειας κ.λπ., από τα οποία προκύπτει ότι είναι αρχηγοί μονογονεϊκής οικογένειας, και έχουν τη φροντίδα / επιμέλεια των εξαρτώμενων τέκνων τους.

Οι συμμετέχοντες αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών (κατηγορία 2 της παρ. 5.1) υποχρεούνται να προσέλθουν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας (13/10/2016 και ώρα 15:00) στην κατά τόπο αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2), προκειμένου να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά, που αποδεικνύουν την ιδιότητα της μονογονεϊκότητας, αυτοπροσώπως ή μέσω νομίμου αντιπροσώπου (με εξουσιοδότηση).

Σε περίπτωση που οι συμμετέχοντες εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο του Οργανισμού για ΑμεΑ και είναι εγγεγραμμένοι στο γενικό μητρώο ανέργων, έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν την εγγραφή της ανεργίας τους στο ειδικό μητρώο των ΑμεΑ, με την προσκόμιση της γνωμάτευσης, πριν την ημερομηνία λήξης της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και συγκεκριμένα την 13/10/2016.

Τα δικαιολογητικά, που απαιτούνται στην περίπτωση αυτή είναι Βεβαίωση πιστοποίησης αναπηρίας σε ισχύ του αρμόδιου δημόσιου φορέα με την οποία πιστοποιείται το ποσοστό αναπηρίας του (επακριβώς προσδιορισμένο), το οποίο απαραίτητα θα πρέπει να είναι 50% και άνω. Εάν η σχετική γνωμάτευση έχει λήξει και εκκρεμεί η εκ νέου πιστοποίηση της αναπηρίας, ο ενδιαφερόμενος προσκομίζει την σχετική αίτηση για επανεξέταση από την αρμόδια Επιτροπή.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι γονείς εξαρτώμενου τέκνου ΑμεΑ προσέρχονται μέχρι τη λήξη της προθεσμίας (13/10/2016) στην κατά τόπο αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) για να προσκομίσουν τα εξής απαραίτητα δικαιολογητικά: α) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και β) ιατρική γνωμάτευση σε ισχύ από την αρμόδια Επιτροπή πιστοποίησης αναπηρίας (του τέκνου), για την πιστοποίηση του ποσοστού αναπηρίας του εξαρτώμενου τέκνου τους.

Ο αρμόδιος χειριστής της Υπηρεσίας (ΚΠΑ2) παραλαμβάνει όλα τα εμπρόθεσμα δικαιολογητικά, που κατατίθενται για την κατηγορία 2 της παρ. 5.1 (αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας), τα ελέγχει και ταυτόχρονα ενημερώνει (για την έγκριση ή μη) του πεδίου «Αρχηγός Μονογονεϊκής Οικογένειας» στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του Οργανισμού, επαληθεύοντας με αυτό τον τρόπο τις πληροφορίες, που έχει συμπληρώσει ο άνεργος.

Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση, που δεν προσκομιστούν εμπρόθεσμα τα δικαιολογητικά δεν θα λάβει ο υποψήφιος τα μόρια της μονογονεϊκότητας (δηλαδή τον διπλασιασμό των μορίων των μηνών της εγγεγραμμένης ανεργίας).

Αντίστοιχα, ο αρμόδιος χειριστής της Υπηρεσίας (ΚΠΑ2) παραλαμβάνει όλα τα εμπρόθεσμα δικαιολογητικά, που κατατίθενται για τους αιτούντες εγγεγραμμένους ανέργους, που είναι γονείς εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ, τα ελέγχει και ταυτόχρονα ενημερώνει (για την έγκριση ή μη) του πεδίου «Γονέας εξαρτώμενου τέκνου ΑμεΑ» στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του Οργανισμού, επιλέγοντας την τιμή «ΝΑΙ ή ΟΧΙ», επαληθεύοντας με αυτό τον τρόπο τις πληροφορίες, που έχει συμπληρώσει ο άνεργος.

Σημείωση: Στις κατά τόπους αρμόδιες Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ προσέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι της κατηγορίας ωφελουμένων 2 της παρ. 5.1 (αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών), καθώς και οι γονείς εξαρτώμενου τέκνου ΑμεΑ, δεδομένου ότι τα υπόλοιπα απαραίτητα δικαιολογητικά, που αφορούν στα κριτήρια επιλογής (κατηγορίες ανέργων) και στα κριτήρια κατάταξης αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τα Πληροφοριακά Συστήματα (Π.Σ.) του ΟΑΕΔ, της ΓΓΠΣ και της ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

Δείτε επίσης x

scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close