Διημερίδα με θέμα “Η ελληνική γλώσσα στην προφορική επικοινωνία”

Διημερίδα με θέμα “Η ελληνική γλώσσα στην προφορική επικοινωνία”

Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος “Γλωσσική διεπίδραση και Ανάλυση Συνομιλίας”, το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών διοργανώνει διημερίδα με θέμα “Η ελληνική γλώσσα στην προφορική επικοινωνία” στις 18-19 Σεπτεμβρίου 2014.

Στόχος της διημερίδας είναι να εξετάσει κοινωνιογλωσσολογικές και πραγματολογικές όψεις της ελληνικής γλώσσας, εστιάζοντας στη χρήση της στην επικοινωνία και, πιο συγκεκριμένα, στον φυσικό προφορικό λόγο σε καθημερινές ή και περισσότερο θεσμικές περιστάσεις. Ως προς τα φαινόμενα ή τα γλωσσικά στοιχεία που ενδιαφέρουν δεν υπάρχει περιορισμός. Προϋπόθεση, ωστόσο, αποτελεί η τεκμηρίωση της ανάλυσης και των συμπερασμάτων με εμπειρικά δεδομένα που έχουν αντληθεί από ηχογραφήσεις/βιντεοσκοπήσεις γλωσσικής διεπίδρασης κάτω από φυσικές περιστάσεις επικοινωνίας. Λόγω του συγκεκριμένου πλαισίου της διημερίδας, προτεραιότητα θα δοθεί σε ανακοινώσεις οι οποίες στηρίζονται στην Ανάλυση Συνομιλίας, χωρίς όμως να αποκλείονται και άλλες θεωρητικές προσεγγίσεις.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Το δικαίωμα συμμετοχής έχει οριστεί στα 40€ (για φοιτητές/τριες 20€). Το ποσό αυτό καταβάλλεται την ημέρα της εγγραφής στη διημερίδα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών, γρ. 418, Nέο Kτίριο Φιλοσοφικής Σχολής, Α.Π.Θ., e-mail: GR-TiI_ins@phil.auth.gr, τηλ: 2310-997128.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Θ.-Σ. Παυλίδου, υπεύθυνη του προγράμματος “Γλωσσική διεπίδραση και Ανάλυση Συνομιλίας” και μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου

Χρ. Τζιτζιλής, μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου

Γ. Παπαναστασίου, Διευθυντής του Ινστιτούτου

Πρόσκληση

Πρόγραμμα

Δείτε επίσης x

scroll to top

Συνεχίζοντας την περιήγησή σας στο e-dimosio.gr συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close